Noah & Co.
Loodgieters -en installatiebedrijf
Regio, Rotterdam

Toelichting tarieven

Werkzaamheden & tijden
De diensten die wij aanbieden zijn divers. Er zijn werkzaamheden die eenvoudig op termijn kunnen worden gepland, zoals een onderhoudsbeurt aan je CV-ketel. Er zijn werkzaamheden die  1 a 2 uur in beslag nemen, maar dit kunnen ook grotere projecten zijn (bijvoorbeeld installatie van een CV installatie).

Wij proberen elke klus, groot of klein, zo snel mogelijk voor je in te plannen. Helaas kan niet alles worden gepland. Wij kunnen te maken krijgen met spoedklussen, storingen of wij komen gaande weg een klus onverwachtse werkzaamheden tegen. Om deze reden hanteren wij bloktijden van 2 uur, deze tijd is een geschatte aankomsttijd en dus geen vaste start tijd. Wij hopen hiervoor op je begrip.

Werk, calculatie en facturatie
Wij factureren standaard een minimaal bedrag. Dit kan soms veel lijken als wij niet lang bezig zijn geweest. Jij ziet natuurlijk alleen de ‘zichtbare’ werkzaamheden die wij bij jou op locatie uitvoeren. Maar naast deze zichtbare werkzaamheden, vinden er ook veel ‘onzichtbare’ werkzaamheden plaats. Denk hierbij aan: het bestellen van de juiste producten, het opmaken van een offerte, het zoeken naar de beste oplossing en de administratieve afhandeling. Vaak heeft er al  uitgebreid (telefonisch) contact plaats gevonden. Dit alles is gecalculeerd in onze tarieven.

Uurtarief:
Voor een aantal diensten hanteren wij een vaste prijs of maken wij een offerte voor je op. Voor overige diensten werken wij met ons uurtarief.  Heb je ons voor meer uur of zelf een aantal dagen nodig, dan gaat ons uurtarief om laag.  Het uurtarief is inclusief btw en exclusief eventueel benodigd materiaal. Wij hanteren vier verschillende uurtarieven/bloktijden:

Bloktijd A: 1 t/m 2 uur
Bloktijd B: 2 t/m 4 uur
Bloktijd C: 4 t/m 8 uur
Bloktijd D: meerdere dagen

Voorrijkosten:
Wij voeren onze service en diensten merendeel uit in de regio Rotterdam, daarvoor maken wij gebruik van een bedrijfswagen. Aan alle auto’s zitten kosten verbonden, zo ook aan een bedrijfswagen; denk aan verzekeringen, onderhoud & wegenbelasting. Daarnaast rijden wij naar klanten en leveranciers. Naast de autokosten is het nodig om kilometervergoeding te calculeren. Deze autokosten en kilometervergoeding vormen de voorrijkosten.

Intensiteit:
De ene klus is de andere niet. Dichtbij, verder weg. Alles zit mee of alles zit tegen. Materiaal aanwezig of meerdere keren naar de leverancier. Omdat wij niet alle werkzaamheden van te voren kunnen voorzien hanteren wij 3 intensiteitsniveaus. Wij beslissen achteraf welk niveau wij toepassen. In deze kosten zijn berekend: voorrijkosten, eventuele extra reistijd en/of extra werkzaamheden:

Intensiteitsniveau A: voorrijkosten straal < 8 km + geen extra reistijd/werkzaamheden.
Intensiteitsniveau B: voorrijkosten straal 9-19 km en/of extra reistijd/werkzaamheden.
Intensiteitsniveau C: voorrijkosten straal >20 km en/of extra reistijd/werkzaamheden.

Diagnosekosten:
Soms is het niet duidelijk waar het probleem zit of waar het vandaan komt.  Het is mogelijk om een afspraak te maken om een zogenoemde diagnose te krijgen. Wij zoeken het probleem voor je op en geven een deskundig advies. Soms kunnen wij zelf het probleem voor je oplossen. Soms is het nodig je door te verwijzen naar een ander bedrijf. Voor het geven van een diagnose en advies rekenen wij diagnosekosten.  De diagnosekosten zijn € 67,50. Hier zitten voorrijkosten € 35,00 en 30 minuten arbeidsloon a € 32,50 inbegrepen.

Toeslagen
Op zaterdag 50% over het uurloon
Tijdens zon- en feestdagen 100% over het uurloon

Particulier of zakelijk
Alle genoemde tarieven zijn inclusief btw voor particulieren. Voor bedrijven zijn deze tarieven exclusief btw.

Storingen
Afhankelijk van de aard van de storing en de beschikbaarheid proberen wij je bij storingen zo snel mogelijk te helpen. Wanneer je bij ons een servicecontract hebt, ontvang je van ons de bijbehorende afspraken en tarieven. Heb je geen servicecontract? Dan hanteren wij onze reguliere tarieven. Wil je de storing laten verhelpen buiten de reguliere werktijden? Dan komt er een toeslag bij die minimaal conform de Kleinmetaal CAO is. Daarnaast wordt de reistijd doorgerekend als werktijd.

Prijsindicatie
Als je een prijsindicatie wenst voorafgaande de werkzaamheden, dan proberen wij je een zo’n compleet mogelijke prijsindicatie te geven op basis van de beschikbare informatie. Wij zijn zorgvuldig in het berekenen van deze prijsindicatie, maar het is geen vaste prijsafspraak. Ondanks alle inspanningen om tot een goede prijsindicatie te komen, kan het gebeuren dat tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden blijkt dat er meer werkuren nodig zijn voor een correcte oplevering.

Materiaal
Er zijn duizenden producten, dus je kunt je voorstellen dat wij niet alles op voorraad hebben. We hebben een beperkt assortiment materiaal in de auto, ook vanwege het gevaar voor diefstal. Wij proberen in onze planning zo goed als mogelijk de juiste materialen te bestellen. Ondanks al dit voorwerk kan het voorkomen dat wij andere of nieuwe materialen moeten bestellen en ophalen. Dit valt onder het reguliere werk

Parkeren
Wij hebben de mogelijkheid om onze bedrijfswagen aan te melden voor gebieden waar ‘betaald parkeren’ geldt. Dit brengt extra kosten met zich mee. Heb je de beschikking over een bezoekerspas of over een eigen parkeervoorziening, dan kan je dit aangeven wanneer je een afspraak met ons maakt.

Toch nog vragen over onze tarieven? Neem gerust contact met ons op.